Finn szauna
Infraszauna
Kombinált szauna
Bioszauna/Gőzszauna
Kültéri szauna
Gőzfürdő
Sókamra - Sóbarlang
Sóterápiás szauna
Hószoba
Tepidárium, Lakónium, Danárium, Caldárium, Valamium
Google térkép:
Sóbarlang, Sótégla


Sóbarlang - Sótégla - Sódekor    

    Pakisztánból származó himalájai sótégla. Ukrán illetve romániai bánykból származó sótégla. Nem préselt, hanem eredeti hasított, vágott téglák.

Sóbarlang építésről bővebben, fotókkal...

Az árak bruttó fogyasztói árak!
    Himalája sófal ára /m2     70-90.000,- Ft

    Egy 10cm x 20cm x 5cm-es sótégla ára bruttó     880,- Ft
    Egy 20cm x 20cm x 4cm-es sócsempe ára bruttó     2.400,- Ft

    A pakisztáni sótégla vöröses-sárgás. Hátulról megvilágítva kellemes hangulatot biztosít a helyiségnek. Kiválló kiegészítője lehet a romániai sótéglából épített sókamrának, sószaunának. A sókamrák fontos tartozéka továbbá egy ionizátor, amely biztosítja a levegő sótartalmát, egy 1%-os sóoldat elpárologtatásával. Az ionizátor megtisztítja a levegőt a por megkötésével, továbbá ingermentes környezetet biztosít.

    Amennyiben van egy alkalmas helyisége, csupán a téglákból is megépíthető egy sókamra. Viszont, ha egy nagyobb térből kívánna leválasztani egy sarkot, akkor megépíthető egy kívülről belambériázott szerkezet is, amiben a sótéglákat belülről helyezzük el. A belső felület állhat teljes egészében sótéglából, vagy a sófal elé feltehető egy fa rácsozat, hogy ne legyen közvetlen kapcsolat a só és az Ön teste között. Lényeges, hogy ha sószaunában gondolkozunk, akkor biztosítani kell, hogy a sóhoz ne érhessünk nedves testtel, mert a só kivállóan oldódik a vízben.

    Természetesen megoldható az is, ha Ön egy csempézett. üvegmozaikkal burkolt részt szeretne leválasztani egy nagyobb szobából. Ekkor az általunk németországból importált LuxElements elemekből építjük meg a szerkezetet, amely párazárást is biztosít, majd ezt burkoljuk le a kívánt burkolóanyaggal.

    A sókamrát nem szükséges fűteni. A benti hőmérséklet általában 21-23 fokos (szobahő), de mondjuk egy fűthető pad beszerelésével javíthatjuk a komfortérzetünket, és a sótéglák ra is jótékonyan hat a melegítés.

    Fontosnak érzem elmondani, hogy a helyiségnek meg kell felelni néhány követelménynek. A legfontosabb, hogy ne legyen nagy a páratartalom, ne legyen vizesedés a falakon, mert a sótéglák elvonzzák a vizet, és reakcióba lépnek vele. Ennek jele sókikristályosodás lehet a sótéglákon. Megfelelő, nem túl erős légmozgást is érdemes biztosítani a sókamra szellőztetésére.

          Tőlünk értéket, és időtállóságot kap a pénzéért.
          100% Minőség 100% Tudás 0% Csalódás

    Tájékoztatásért, Vásárlásért kattintson ide...

    Beszéljenek helyettünk a képek...
    Farsang-Szauna katalógus - Himalája Só PDF

Farsang Zsolt - egyedi szauna építő
2096 Üröm, Petőfi Sándor 14./A. - Telefon: (30) 210-4541 - Üzenetrögzítő/Fax: (26) 350-016 - info@farsang-szauna.hu
Adószám: 20652953-2-13 - Copyright 2001 - 2015 Fork-Lift Bt
Egyéni igények alapján készítjük el szaunáját, sókamráját, infraszaunáját, gőzfürdőjét.