Egyedi szauna építés
Miért érdemes szaunázni?
Mert jólesik akár hideg van, akár meleg. A kellemes félhomályban pihenhet, ellazulhat, kikapcsolódhat. De akár társaságot is hívhat, s eltölthet barátaival egy-két kellemes órát. Sokan a szaunázást azért választják, hogy nyugodt körülmények között lehessenek együtt családjukkal.
    Ezeken felül persze egészséges is, mert erősíti az immunrendszert, tornáztatja az ereket. A rendszeres szaunázás szépít, tisztítja és rugalmassá teszi a bőrt, salaktalanít, és nem utolsósorban segít a fogyásban.


Hova építsek szaunát?
Szinte bárhová! Építettünk már szaunát kertbe, garázsba, pincébe, padlásra, megürült kisszobába, sufniba, fürdőszobába. A szauna lehet önálló épület a kertben, vagy egy fülke a lakásban, de beépíthető egy meglévő helyiség része is függetlenül attól, hogy milyen a formája.
    A szauna elhelyezésekor érdemes arra is gondolni, hogy két szaunázás közt a lehűlést elősegíthetjük zuhanyzással, merülődézsába vagy medencébe csobbanással, esetleg a szabadban való elheveréssel egy pihenőágyon. Ezek még télen is jól esnek a 80-90 fokos meleg után.
    Ha a hely adottságai engedik, érdemes elhelyezni a szauna mellett néhány kondicionáló gépet is, így komplett fittness programot állíthatunk össze magunknak.
Mekkora legyen?
Az Ön igénye szerint! Tapasztalataink szerint a minimális méret 1,2 m x 1,8 m-es alapterület, a belmagasság pedig 2 méter. Felső korlát pedig nincs.
    A tervezéskor arra kell tekintettel lennünk, - ha a felhasználható terület egyébként nem korlátozott, - hogy a pihenés, ellazulás elősegítése érdekében legalább egy olyan pad is elhelyezhető legyen, melyen kényelmesen elfekhet egy felnőtt is. Ezen kívül azt kell mérlegelnünk, hogy családi, vagy társasági, illetve közösségi szaunázásra építjük-e a kabint.


Miből készül?
Páramentesen szigetelt falú, lambériázott fülke, melyen az ajtó lehet üvegezett, illetve teli biztonsági üveg. A szauna méretének megfelelő teljesítményű finn szauna kályha, mely biztosítja a kívánt hőmérsékletet. Ez a kályha lehet belső-, illetve külső vezérlésű. A kályha teljesítménye a felfűtött légköbméter arányában változik, egy légköbméter kb. 1 KW teljesítményt igényel.
    A belső bútorok (padok, fejtámlák, lábrács, kályhavédő, polcok, lámpa) méretét, mennyiségét, elhelyezését szakmai segítségünkkel Önök határozhatják meg.
    A lambéria burkolat alapkivitelben finn "A" oszt. 15mm-es lucfenyő lambéria, luxus kivitelben ajánlható még csomómentes afrikai abachi, hemlock, vöröscédrus, illetve nyárfa lambéria.


Mennyibe fog kerülni?
Mivel családi vállalkozásunk a minimális létszámmal működik, illetve a felhasznált anyagokat közvetlenül a termelőktől szerezzük be, áraink igen kedvezőek, sokak számára elérhetőek. Mivel az ár leginkább a felhasznált anyagoktól, és a beépített bútoroktól függ, pontos árkalkulációt az igények és a helyszín felmérése után tudunk készíteni. Ez a szolgáltatásunk teljesen ingyenes, kiszállási költséget kizárólag Budapest 50 km-es körzetén kívül számolunk fel.
    Sokak számára hasznos lehet az, hogy nagyságrendileg már egy egyszerű helyszínrajz, vagy a beépítendő terület méretei után is árat kalkulálunk. Ehhez igénybeveheti online ajánlatkérő kérdőívünket, vagy el is faxolhatja az adatokat.Főoldal | Egyedi szauna építés | Termékek | Kapcsolat / Referenciák | Galéria
Copyright 2001 - 2010 Fork-Lift Bt